Muziek maandag #6

Een van de leuke dingen aan het leren van talen vind ik dat het je toegang geeft tot zoveel meer boeken, informatie, series en muziek dan wanneer je maar één taal zou kennen. Ik luister daarom ook graag naar muziek in de talen die ik aan het leren ben, ook als ik nog nauwelijks iets van de inhoud kan volgen. Het liedje hierboven is een van mijn favoriete Zweedse nummers. Niet alleen klinkt het mooi, maar het heeft ook nog eens een positieve boodschap: “vi ska göra jorden hel” – we zullen de aarde helen!

Heb jij ook een favoriet nummer in een andere taal?

Muziek maandag #5

Het is hier lang stil geweest, dus vandaar even een muziekje en een update.

Op het moment zit ik in Engeland, want ik woon en studeer voor een jaar in Londen. Ik ben hier met van alles bezig: ik ga naar de universiteit, ik geef Nederlandse conversatielessen, ik ben lid van twee verenigingen (de Nordic Society en de Hiking Club), maak soms uitstapjes naar andere steden en ik ben laatst weer met NaNoWriMo begonnen (het is tenslotte alweer november!). Ook het bloggen begon weer te kriebelen. Het blijft een goede manier om te documenteren wat je meemaakt, en als er een tijd is waarbij ik dat wil doen is het nu.

Niet alle dagen zijn vol van bijzondere dingen die je tijdens een jaar in het buitenland kan doen. Veel dagen zijn ook gewoon studeren en hele basale dingen uitvinden zoals waar kan ik huishoudelijke dingen kopen? (Gelukkig was daar toen de HEMA!). Maar toch merk ik dat ik hier veel meer in mijn vrije tijd plan dan vorig jaar. In Nederland kon ik de meeste dingen namelijk altijd nog wel eens doen, en nú heb ik maar een jaar.

Muziek maandag #4

Voor mijn verjaardag kreeg ik een cd van Fleet Foxes van mijn vader. Een goede keuze, want dit is precies het soort muziek waar ik van hou. Bijna alle nummers waren nog onbekend voor me, behalve deze. Het intro blijft ontzettend in je hoofd hangen en de clip is echt prachtig gemaakt!