Een jaar in een pot

2016 in een pot

Ik ben niet erg goed in het bijhouden van dagboeken. Vaak ben ik er aan begonnen, maar op een gegeven moment verwaterde het altijd weer. Toch vind ik het wel leuk om op de een of andere manier bij te houden wat ik door het jaar heen zoal meemaak. Soms maak ik foto’s, maar niet alles wat ik mee maak weet ik in een foto te vatten, en ik heb ook niet altijd mijn camera bij me. Een aantal jaar geleden bedacht ik daarom dat ik in plaats van hele dagverslagen in een dagboek, gewoon op een klein papiertje in een paar woorden zou beschrijven als ik iets bijzonders had gedaan of iets had meegemaakt dat ik wilde onthouden. De briefjes stopte ik vervolgens in een pot en die begon zich langzaam te vullen. Die keer hield ik het voor het eerst vol om het hele jaar zo vast te leggen. In 2015 deed ik het weer, weer schreef ik herinneringen op briefjes en stopte die in het potje, maar dit keer stopte ik er ook andere dingen bij. Een entreebewijs van een museum dat ik had bezocht. Postzegels van kaartjes die Sophie me door het jaar heen had gestuurd. Dat soort dingen.

Voor 2016 heb ik alweer de deksel van een nieuw potje beschilderd. Nu is hij nog leeg (de briefjes op de foto komen uit de pot van 2015), maar aan het eind van het jaar zal hij hopelijk vol zitten met veel mooie herinneringen!

 

Gelukkig nieuw jaar!

8 Antwoorden op “Een jaar in een pot”

  1. wat een tof idee thanks for sharing liefs X

  2. Zo leuk! Ik wil ook zo’n pot met persoonlijke briefjes. Het lijkt me gaaf om het op het einde van het jaar terug te lezen!

    1. Ja, het was echt leuk om aan het eind van 2015 het potje van dat jaar leeg te halen en te zien wat ik allemaal had meegemaakt ^_^

  3. ZO leuk! hier ben ik op 1 januari ook mee begonnen, het lijkt me zo tof om ‘m in 2017 (wow, wat klinkt dát ver weg…) te openen!

    1. Leuk dat je dit ook doet! Echt leuk om zo het jaar bij te houden =)

  4. Wat een super leuk idee! 😀 Ik ben ook helemaal niet goed in dagboeken bijhouden, nu probeer ik de leuke dingen die ik mee maakt op mijn blog vast te leggen 🙂

Geef een reactie