Dutch Comic Con

Dutch Comic Con 2016Afgelopen zondag ging ik met mijn vriendinnen Suzan, Serena, Nadja en Laura naar Dutch Comic Con. Dit evenement draait helemaal om strips, videospellen en popcultuur. In met name Amerika en een aantal andere landen is dit al een aantal jaren een bekend fenomeen, maar de eerste editie van Dutch Comic Con was vorig jaar. Toen kwamen Suzan en ik er pas de dag erna achter dat het was geweest, maar we besloten meteen dat we dit jaar wel zouden gaan! Op het evenement is van alles te doen. Je kunt op de foto gaan met bekende acteurs of auto’s uit films (zoals bijvoorbeeld de Batmobile), nieuwe videospellen spelen, naar panels van acteurs of schrijvers gaan en exclusieve voorpremières zien van tv series. Verder kun je er van alles van je favoriete strips of series kopen zoals kleding, posters, mokken en figuurtjes en zijn er ook Japanse dingen te koop. Maar wat ik eigenlijk het allerleukste vind aan Comic Con is om alle andere cosplayers in hun fantastische kostuums te zien. Zelf had ik een Captain America kostuum gemaakt, Suzan ging als Thor, Nadja als Hermione, Serena als Mary Poppins en Laura als Kaworu. Ik was de avond van te voren nog laat bezig om de laatste dingen af te maken, maar ik ben blij met het uiteindelijke resultaat.

We zijn niet naar een van de panels geweest, want er waren niet heel veel acteurs van series die ik kijk (en met Game of Thrones loop ik achter en ik wil niet dat ik al weet wat er gaat gebeuren in afleveringen die ik nog moet kijken!), maar we hebben vooral veel bij de kraampjes gekeken en gekeken naar de geweldige outfits van mensen. Ik kocht ook nog een aantal strips.

Sinds een tijdje heb ik trouwens ook een YouTube kanaal (in het Engels weliswaar) over boeken: B reads Books. Daar heb ik onderstaande video geüpload. Ik was van plan veel meer te filmen, maar er was zoveel te zien dat het er een beetje bij ingeschoten is.

Ben jij ook naar Dutch Comic Con geweest?

Geef een reactie