Schildermiddag bij Sophie Bekkering

Berglandschap schildermiddag

Een tijdje geleden ging ik naar een schildermiddag bij Sophie Bekkering. We hadden allemaal een foto meegebracht, en naar aanleiding daarvan kregen we een eerste opdracht. Ik had een foto van de Schotse kust meegenomen. Met alleen blauwe en grijze verf moesten we afstand in het schilderij duidelijk maken. We begonnen met geheel grijze verf voor de achtergrond, waarna we steeds iets meer blauwe verf erdoor mengde voor stukken die dichterbij waren.

Tussendoor namen we even pauze en kregen we een lekker stuk taart. Daarna gingen we door met de volgende opdracht. Nu zette Sophie een miniatuur berg met wat andere voorwerpen neer die we moesten naschilderen. De acrylverf die ik thuis altijd gebruik is geen geweldige kwaliteit, dus het was heerlijk om een keer met wat betere verf te schilderen. Met voornamelijk een koude en een warme blauw, wit en een klein beetje rood waren er een heleboel verschillende blauw te maken.

Aan het eind van de middag ging ik met een tevreden gevoel naar huis. Normaal schilder ik makkelijker portretten dan landschappen, maar ik heb zeker ideeën opgedaan die me zullen helpen bij het schilderen van landschappen.

2 Antwoorden op “Schildermiddag bij Sophie Bekkering”

 1. Beste Bregje,

  Ik kom toevallig jouw blog tegen! Leuk dat je zo’n blog hebt. Wat leuk dat je iets over de schildermiddag hebt gepubliceerd.
  Je vind het vast goed dat ik een linkje hiernaar gebruik bij mijn pagina over deze schildermiddag?
  Hoop je nog eens te zien. Vooral 16 april is een aanrader want dan gaan we naar een boerderij met mooie omgeving en dieren.

  hartelijke groet,
  Sophie Bekkering

  1. Dankjewel! Ja hoor, dat vind ik leuk. Het lijkt me zeker nog eens leuk om langs te komen. Op locatie schilderen lijkt me eigenlijk wel erg leuk, want dat doe ik nooit 🙂

Geef een reactie